Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Ако говорим за маншоните на смукателния колектор?
    ..от там бензин неможе да ти хвърля!
    На инжекторите има едни О-пръстени от тях е сигурно!
    Обиколих тия дни почти цяла София за тия прословути маншони на смукателните колектори...дето вече не ги внасяли(така ми обесняваха на доста места) и накрая ги намерих на ул. "Оборише" за по 9лв. за брой!
    тук (ст.загора) ги дават на 5.92лв/бр. но проблема не оттам явно,или са тези о-пръстени за които говориш или мизерията е от някакъв уплътнител на маслена магистрала която отивала към вариатора....?
    незнам,обаче все повече ме е страх да се появявам в сервиз в ст.з.... още повече с номер ТХ....
    един имаше хитър днес ми обяснява как странния шум идвал от спортния филтър като работи мотора,и после гледа умно 30 секунди докато колата беше на контакт и шума го имаше а мотора не работеше..... накрая измисли че е някакво реле на автоматичния смукач,което не изключвало...ебаси........
    Last edited by hsr; d.m.y г., 09:14. Основание: промяна на заглавие
    '97 155 1.8 16V
    GMC YUKON DENALI 5.7 V8
    the cost of living is dying...everybody pays...
    sigpic

Първоначално публикувано от Grim Покажи съобщение
    тук (ст.загора) ги дават на 5.92лв/бр. но проблема не оттам явно,или са тези о-пръстени за които говориш или мизерията е от някакъв уплътнител на маслена магистрала която отивала към вариатора....?
    незнам,обаче все повече ме е страх да се появявам в сервиз в ст.з.... още повече с номер ТХ....
    един имаше хитър днес ми обяснява как странния шум идвал от спортния филтър като работи мотора,и после гледа умно 30 секунди докато колата беше на контакт и шума го имаше а мотора не работеше..... накрая измисли че е някакво реле на автоматичния смукач,което не изключвало...ебаси........
    От вариатора бензин неможе да ти хвърля, по простата причина, че там не минава бензин...а само масло!
    На контакт и като не работи мотора шуми МПХ...едва ли реле...те релетата само цъкат
    Виж откъде ти изпуска бензин да не стане лошо
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

мноо разбирачи все бееее...

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Предлагам някой модератор този път да отдели последните няколко отговора по тази тема в нова....
        Значи ситуацията е следната....след събиране на "злия отбор" от фирмата отворихме въпросната простотия която бучи на контакт като е колата....намира се между дебитомера и колекторите и в него влиза някаква букса... би трябвало да е т.нар. автоматичен смукач, оказа се че в него има сажди в пре-достатъчно количество че да пречат да се затвори /или/отвори нещото като клапа вътре в него. след солидно количество WD 40,RS 20 и още някаква кухненска химия се изми до придобиването на хромиран цвят какъво би трябвало да е като ново.оказа се че корпуса е спукан.След залепяне,сглобяване и т.н. шума изчезна,но дойде въпроса:
        Откъде сажди като нагар в автоматичния смукач?
        '97 155 1.8 16V
        GMC YUKON DENALI 5.7 V8
        sigpic

Comment

...
          ...би трябвало, едното, за което пишеш да е TPS-а, а другото - дроселовата клапа. Автоматичният смукач се "прави" от/в ЕСU-то, т.е. в буквалния смисъл 155 такова нещо няма...
          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
            ...би трябвало, едното, за което пишеш да е TPS-а, а другото - дроселовата клапа. Автоматичният смукач се "прави" от/в ЕСU-то, т.е. в буквалния смисъл 155 такова нещо няма...
            незнам как се казват... намира се отгоре на тоя блок на който е вързано жилото за газта.от горната му страна е, има надпис бош хххххххх номер както и да е де... въпроса за нагара си остава
            '97 155 1.8 16V
            GMC YUKON DENALI 5.7 V8
            sigpic

Comment

Я пусни една снимка да видим за кое точно става дума . Защото това с клапата ми докарва и на мене на TPS потенциометър и не мога да разбера за какъв автоматичен смукач става дума .
              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Предлагам някой модератор този път да отдели последните няколко отговора по тази тема в нова....
                Значи ситуацията е следната....след събиране на "злия отбор" от фирмата отворихме въпросната простотия която бучи на контакт като е колата....намира се между дебитомера и колекторите и в него влиза някаква букса... би трябвало да е т.нар. автоматичен смукач, оказа се че в него има сажди в пре-достатъчно количество че да пречат да се затвори /или/отвори нещото като клапа вътре в него. след солидно количество WD 40,RS 20 и още някаква кухненска химия се изми до придобиването на хромиран цвят какъво би трябвало да е като ново.оказа се че корпуса е спукан.След залепяне,сглобяване и т.н. шума изчезна,но дойде въпроса:
                Защо ми се струва че става дума за мотора за празен ход, който при 16 клапановите мотори е заедно с дроселовата клапа??? Колкото до саждите - по дроселовата клапа може да има какво ли не като мизерии... било от картерни газове и кофти въздушен филтър или сцепен въздуховод след филтъра...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  Защо ми се струва че става дума за мотора за празен ход, който при 16 клапановите мотори е заедно с дроселовата клапа??? Колкото до саждите - по дроселовата клапа може да има какво ли не като мизерии... било от картерни газове и кофти въздушен филтър или сцепен въздуховод след филтъра...
                  е колко ше е кофти въздушния филтър.... конус JR от лятото,другите признаци ги нема...
                  '97 155 1.8 16V
                  GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                  sigpic

Comment

е колко ше е кофти въздушния филтър.... конус JR от лятото,другите признаци ги нема...
                    е ясно де, ама преди да го сложиш филтъра не си го чистил дросела - та незнаеш преди ти да станеш собственик как са я гледали... майната му важното е че сте го оправили

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Готово. Само кажи какво заглавие да сложим ако това е неточно или не ти харесва.
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
                        Готово. Само кажи какво заглавие да сложим ако това е неточно или не ти харесва.
                        супер, 10х само дето незнам тоя мазгоч дето тече бенз ли е или масло.... по-скоро да остане само странния шум....
                        '97 155 1.8 16V
                        GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                        sigpic

Comment

Я го снимайте тоя смукач, че аз нещо неразбирам точно да коя бошовска гад става дума.
                          Ако е мотора за празния ход - там може да има всекакви лай*а повервайте ми. В моя на 155-цата какво има - незнам. Само знам, че като е студена боботи като мотор - неравномерно.

Инак моторчето се разкапсулова, промива и се "болтира" след това или с къси рапидки, или с ботчета, но трябва да се нареже резба.
                          ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                          ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                          Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                          Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
                            Я го снимайте тоя смукач, че аз нещо неразбирам точно да коя бошовска гад става дума.
                            Ако е мотора за празния ход - там може да има всекакви лай*а повервайте ми. В моя на 155-цата какво има - незнам. Само знам, че като е студена боботи като мотор - неравномерно.

Инак моторчето се разкапсулова, промива и се "болтира" след това или с къси рапидки, или с ботчета, но трябва да се нареже резба.
                            При нашите, 8 клапановите двигатели, мотора за празния ход е отгоре на всмукателният колектор и се сваля супер лесно за чистене!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Саждите/ налепите са от картерни газове и масло, една супер комбинация.
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X